2017. augusztus 20., vasárnap

Lövöldözős játékok ingyen

A lövöldözős játékok (shooter, két alkategóriája az FPS és a TPS) a számítógépes vagy videójátékok egy fajtája. Gyerekeik lassan abban az életkorban lesznek, hogy kinőnek az ügyességi játékokból és kedvelni fogják ezeket. Valahol ugyan arról szólnak: tudjuk-e pontosan mozgatni a kezünket a látottak alapján (szem-kéz koordináció).


A lövöldözős játékok piaca az egyik legtöbbet hozza a konyhára, az évenkénti rendszerességgel kiadott Call of Duty vagy Battlefield sorozat tagjainak kezdő ára 60 Euro körül van. És jó pár milliót hoz a kiadóik konyhájára. Ezekhez a játékokhoz nem csak ez a szép summa kell, de elég jó gép is. A legújabbak, de még a pár évesek sem mennek el akármilyen masinán.


Biztosan szüksége van a gyereknek a legújabb lövöldözős játékra? Tényleg nagyon szépek, s tényleg nagyon részletgazdag a grafikájuk, rengeteg fegyver van bennük, de aki csak szeret lövöldözni vagy ismerkedik a játéktípussal, annak van egy ennél jobb megoldás: ingyenes lövöldözős játékok. Ezek a játékok abból élnek, hogy fizethetsz mindenféle külcsínért, illetve olyan dolgokért, amikért a játékon belül meg kéne dolgozni, de nincs rá időd (de túl sok pénzed viszont igen). Egyik sem pay-to-win, azaz a fizetős szolgáltatások nem adnak olyan előnyöket, hogy a nélkülük játszók mindig alulmaradnának. Szóval letöltöd, beindul és lősz. Ennyire egyszerű.


És még válogathatsz is attól függően, hogy milyen környezetben szeretsz lövöldözni. Mindegyik online játék, tehát állandó internetkapcsolatot igényel. S igen más emberekkel fogsz együtt játszani. Az együttet hangsúlyozom. Nem csak olyan játék van, ahol emberek ellen kell játszani, van olyan is, ahol az ellenséget a gép irányítja, s az emberekkel egy oldalon állunk.

Team fortress 2

 A Steam vállalatának saját fejlesztése ez a rajzfilmszerű lövöldözős játék. Kilenc kasztból választhatunk az orvostól, a bérgyilkoson és bomba-őrültön át a gyújtogatóig. Nagyon vicces. Viszont szükség van benne csapatjátékra, szóval nem agytalan hentelés. Nem kíván túl jó gépet, tehát bátran ajánlom azoknak is, akik kevéssé erős géppel rendelkeznek.

Heroes and Generals


Második világháborús lövöldözős játék, ahol amerikaiak, németek és oroszok gyilkolják egymást. A gyalogosokon kívül, dzsippek, motorok, páncélosok és repülők is vannak a hadszíntéren. A pályák elég nagyok, hogy ne CoD féle ide-oda rohangálás és lövöldözés legyen, ráadásul a pontrendszere a játéknak a feladatok teljesítését jobban jutalmazza, mint az öldöklést.
Aki szereti a II. Világháborús környezetet, az nem fog ebben a játékban csalódni.
Egy fa mögül óvatosan kémlelve a folyót és ami azon túl van.

Warthunder


Ez egy tank és repülőszimulátor. A lövöldözős játékokhoz nem mindig sorolják ezeket a játékokat. Egyesek nagyon elmehetnek a szimuláció irányába, másokban a stratégiai elem jobban dominál (World of Tanks). Itt van olyan játékmód, amiben egyszerű irányítani a harci járműveket és a célzásban is segít a gép. A játék elég gyorsan megtanít arra, hogy még egy agyonpáncélozott tank is kilőhető egyetlen lövéssel a megfelelő helyre. Tankok és tankvadászok mellett önjáró lövegek és önjáró légvédelmi ágyúval is lehetünk (ami az első verziókban nem több egy teherautó hátuljára szerelt géppuskánál). S igen vannak repülők. A tankok felett repkedve azokat támogathatjuk, illetve önálló játékmódban más repülőkkel vívhatunk légi csatákat.
Bár II. Világháborús (illetve későbbi) egységek vannak benne, de nem háborúszimulátorról van szó. Minden oldalon mindenféle egység feltűnhet. Jelenleg amerikai, szovjet, német, angol és japán tankokkal és repülőkkel lehet lenni.
Ahogy egyre többet játszunk úgy tudunk egyre jobb tankokat kifejleszteni (megszerezni) és úgy lesz egyre jobb a legénységünk is.
Repülés közben. Szemben két ellenséges vadász.

Célzás közben, az ellenfél kilövését követően. Bal alul látszik, hogy engem is jócskán meglőttek.

Ágyúzás közben. Ezt a lövedékváltást is én éltem túl.
A játék Steam-en vagy a Warthunder honlapjáról érhető el.

Warframe


Űrnindzsák. Ez a legpontosabb meghatározása a harci vázaknak (warframe), amelybe bújva a naprendszer bolygóin és azok körül csépelhetjük az egymással háborúskodó felek valamelyikét. Ez a játék alapvetően az együttműködésről szól. A küldetéseket 1-4 ember hajtja végre a számítógép által vezérelt ellenségekkel szemben. Mindeközben nyersanyagot és új fegyverek leírását vadásszuk, hogy újabb és jobb dolgokat építsünk magunknak.
Egy korábbi állapota a harcosomnak. Két éteri karddal küzd az Excalibur harci vázban.
Egy Orokin szentélyben

Phobos egyik gyárában

Phobos felszínén

Valahol egy furcsa laborban
Ahogy látható különböző és hangulatos terepen harcolhatunk. Csodálatosan gazdag látványvilága van a játéknak. Minden bolygó és környezete más és más.

A játék Steam-en keresztül valamint a warframe.com oldalról érhető el.

Planetside 2

Futurisztikus lövöldözés három frakció között. Hat különböző kaszt és számtalan jármű közül választhatunk. A fegyvereinket, de a kasztunkat is változtathatjuk csata közben is a terepen elszórt terminálok segítségével. A játék során területet foglalunk vagy védelmezünk. Ezek fókuszában mindig egy óriási komplexum áll, falakkal, tornyokkal, mindenféle épülettel.
Ha van elég játékos mindkét oldalon, akkor egészen érdekes csaták alakulhatnak ki, amiben sok jármű és az őket támogató gyalogosok vesznek rész. Kevesebb játékossal inkább olyan körbe-körbe szaladunk és lőjük egymást érzése van az egésznek.
Na ilyen egy óriási építmény. Most békés.

A seregeink repülőkre szállnak, hogy csatába induljanak.

H.A.W.K.E.N.


Harcoló robotok. Mit kell ehhez hozzátenni? Beülünk egy kétlábú fegyvertoronyba, ami rakétáinak hála, még repkedhet is egy kicsit. Az általam kedvelt játékmódokban vagy két kisebb csapat küzd egymás ellen, vagy a játékosok csapa egyre több a számítógép által irányított ellenség ellen. Sokféle robot és azokon sokféle fegyver lehetséges, amelyeket a játék közben összeszedett pénzzel tudunk megvásárolni.

Evolve Stage 2


Ez a játék nem rég lett ingyenes. Vannak fizetős játékok, amikkel idővel már a kutya sem játszik, s pont ezért már eladhatatlanok. Ha nem játszik elég ember, akkor az a kevés, aki játszana nem talál magának társakat, s ők is abbahagyják. Ez a halála egy többszereplős online játéknak. Ezt most így próbálják életben tartani. Mivel drága AAA-s játéknak indult elég szép grafikája van. S miről szól? Szörnyvadászatról. Egy négyfős csapatnak kell megtalálnia a szörnyet és legyilkolnia. A szörnyet az ötödik játékos irányítja. Háti rakétával való repkedéstől kezdve a tűzköpő szörnyekig minden van benne. Nagyon látványos. S mi köze van az evolúcióhoz? Semmi. A szörny ha elég kisebb helyi állatot meg tud enni, akkor egyre erősebb és nagyobb lesz. Végül olyan nagy lesz, hogy már csak igen nagy szerencsével győzhetik le a vadászok.
A szörny valahol előttünk, a háló (mobilis aréna) az egyik karakter speciális képessége, ami egy időre egy kisebb helyre zárja a szörnyet, hogy lőhessük.
Középen a szörny, kicsit távolabb. Balra az egy fura növény vagy valami ilyesmi.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése